Hitta oss på sociala medier:

Vad våra kunder säger

Rättvisa är inte något man finner, det är något man skapar. Tack för att ni skapar en rättvisare värld! Z.M.

VÅRA TJÄNSTER

Vår expertis är i följande rättsområden:

Vi erbjuder juridisk rådgivning inom arbetsrätt samt företräder arbetstagare och arbetsgivare inför Arbetsdomstolen i arbetsrelaterade tvister.

När en person kommer till Sverige som flykting eller alternativt skyddsbehövande har han eller hon rätt att ansöka om uppehållstillstånd i landet. Det är Migrationsverket som prövar asylansökan som första instans.

För att asylsökanden skall kunna tillvarata sina rättigheter på bästa sätt förordnas oftast ett offentligt biträde av Migrationsverket om behovet finns enligt verkets bedömning.

Du som är asylsökande kan själv föreslå ett offentligt biträde.

När du väljer oss som ditt offentliga biträde blir vår främsta uppgift att ta tillvara dina rättigheter och ge dig juridiskt stöd under hela asylprocessen genom att bl.a. skriva ett yttrande/inlaga till Migrationsverket, delta i din asylutredning samt om det blir aktuellt överklagar ditt offentliga biträde Migrationsverkets beslut till Migrationsdomstolen och Migrationsöverdomstolen.

Uppehållstillstånd på grund av anknytning och arbetstillstånd:

En person kan få uppehållstillstånd i Sverige på anknytning till en person (anknytningsperson) som har uppehållstillstånd i Sverige eller genom arbetstillstånd om man vill arbeta i Sverige.

Vi kan hjälpa dig att ansöka om uppehållstillstånd på grund av anknytning till en person som bor i Sverige och har uppehållstillstånd, arbetstillstånd eller svenskt medborgarskap. Vi kan även hjälpa dig att överklaga ett negativt beslut om uppehållstillstånd eller arbetstillstånd.

Svenskt medborgarskap:

Vi kan hjälpa dig och erbjuder dig juridiskt stöd vid ansökan om svenskt medborgarskap samt hjälpa dig att överklaga ett negativt beslut om det.

Vi erbjuder juridisk rådgivning inom avtalsrätt samt företräder våra klienter i avtalsrelaterade tvister inför domstolen.

Vi erbjuder juridisk rådgivning inom familjerätt. Vi erbjuder bl.a. upprättande av äktenskapsförord, bodelningsavtal, gåvobrev samt testamente. Vi erbjuder även bl.a. att ge juridiskt stöd samt företräda våra klienter i samband med skilsmässa, bodelningstvist, vårdnadstvist, att upprätta umgängesavtal samt föra talan avseende kvarsittanderätt.

Vi erbjuder juridisk rådgivning inom hyreslagen samt företräder vår klienter vid en hyrestvist inför domstolen.

Vi erbjuder juridisk rådgivning inom konsumenträtt samt företräder våra klienter vid ett tvistemål i detta avseende inför Allmänna reklamationsnämnden och domstolen.

Vi erbjuder juridisk rådgivning och stöd inom följande områdena. Lagen om handel med finansiella instrument, Lagen om anmälningsskyldigheter för vissa innehav av finansiella instrument, Lag om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument.

Vi erbjuder juridiskt rådgivning vid en tvist om rätt till ersättning gällande en politisk riskförsäkring- eller exportkreditförsäkringsavtal. Vi erbjuder även att företräda våra klinter i sådana tvistemål inför en skiljedomstol eller domstol.
Upprättande av juridiska handlingar på arabiska såsom avtal, fullmakter, bouppteckning, bodelningar, gåvobrev samt andra juridiska dokument som kan behövas vid kontakt med myndigheter utomlands.

Juridiska översättningar av dokument (svenska till arabiska och tvärtom).